Het internationale netwerk van meer dan 230 organisaties wereldwijd die samen de beweging van de Schone Kleren Campagne vormen, spreken zich gezamenlijk uit tegen de militaire coup enkele dagen geleden in Myanmar. Dit staat in een verklaring van solidariteit met de arbeiders in het Aziatische land, waar een aanzienlijk deel van onze merkkleding vandaan komt. Wij roepen de huidige machthebbers in Myanmar op om de uitslag van de verkiezingen van eind 2020 te respecteren en het democratiseringsproces te herstellen. Verder moeten alle politieke gevangenen en activisten worden vrijgelaten en dit soort arrestaties moet stoppen.

De volledige verklaring: “We, the Global Clean Clothes Campaign Network, stand in solidarity with you. We condemn the military coup in Myanmar and strongly urge all political leaders and military officials to respect the 2020 election results and restore the democratic process. All detained political leaders and activists should be released and no further arrests made. We will continue to closely follow the situation in your country.”

CCC Global Network

 

Gerelateerd nieuws
28 november 2023
SKC solidair met de burgers van Gaza
Foto: Elvert Barnes SKC veroordeelt ten zeerste het collectief straffen van en de mensenrechtenschendingen tegen de burgerbevolking van Gaza en andere schendingen van het internationaal…