Op 24 april om 20:00 organiseert SKC op de Dam in Amsterdam een programma, als eerbetoon aan de Rana Plaza slachtoffers. Samen zullen wij hen herdenken. Kom ook naar de Dam. 
 
Op 24 april 2013 stortte het Rana Plaza gebouw in Bangladesh in. In het gebouwencomplex waren vijf kledingfabrieken gevestigd. Het was de meest dodelijke ramp in de geschiedenis van de kledingindustrie: 1138 kledingarbeiders kwamen om het leven, en meer dan 2500 raakten gewond. De ramp was compleet vermijdbaar; bedrijven wisten al jaren dat kledingfabrieken in Bangladesh niet veilig waren, maar deden er niks aan om de veiligheid van arbeiders te waarborgen. Niemand zou moeten sterven voor het maken van onze mode.
 
Na deze vreselijke ramp kwam het Bangladesh Akkoord tot stand, een baanbrekend juridisch bindende overeenkomst tussen merken en vakbonden die de veiligheid van 2,5 miljoen kledingarbeiders in Bangladesh sindsdien heeft verbeterd. Meer dan 190 merken hebben – wat tegenwoordig het Internationaal Akkoord voor Gezondheid en Veiligheid in de Textiel- en Kledingindustrie heet – getekend, maar Levi’s en IKEA weigeren dit ook te doen. Roep daarom via onderstaande petitie deze en andere merken op om het Veiligheidsakkoord te ontdertekenen.
 

Lees hier meer over de Rana Plaza ramp, en wat erna gebeurde

Laat hier een steunbetuiging achter voor nabestaanden en slachtoffers

Gerelateerd nieuws