De toekomst van Europa. Hoe ziet die er uit? En vooral, wat voor Europa willen we? Kiezen we voor het klimaat en een rechtvaardig Europa? In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen organiseert de Fair, Green and Global Alliantie in samenwerking met Tax Justice, Handel Anders! en FNV het Europese Verkiezingsdebat: een debat waarin verschillende Europese lijsttrekkers en kandidaat-Europarlementariërs worden uitgedaagd bovenstaande vragen te beantwoorden.

Debat
In vier rondes debatteren o.a. Anja Hazekamp (PvdD), Arnout Hoekstra (SP), Bas Eickhout (GroenLinks), Paul Tang (PvdA) en Sophie in ‘t Veld (D66) over de actuele en controversiële thema’s mensenrechten, belastingen, klimaat en handel. De avond wordt geleid door moderator Dionne Abdoelhafiezkhan.

Informatiemarkt
Een half uur voorafgaand aan het debat zal een informatiemarkt plaatsvinden waar informatie over het werk van de organiserende organisaties wordt gedeeld en vragen kunnen worden gesteld door bezoekers van het debat. Deelnemende organisaties zijn SOMO, Clean Clothes Campaign/Schone Kleren Campagne, Action Aid, Milieudefensie, Both Ends en TNI.

Informatie
Wanneer: Zondag 12 mei
Tijd: 20:00 uur
Locatie: De Melkweg, Amsterdam
Tickets in de voorverkoop: 3.50 euro via bit.ly/Eudebat
Tickets aan de deur: 5.00 euro

Gerelateerd nieuws