Campagne

Kleren

Schone

Privacy Statement

Schone Kleren Campagne gaat zo zorgvuldig mogelijk met je gegevens om. Terwijl je onze website bezoekt en als je met ons communiceert verzamelen we informatie. Hierdoor kunnen we het gebruiksgemak vergroten en efficiënter met je communiceren. Wij nemen je privacy heel serieus en zorgen ervoor dat jouw informatie veilig is bij ons. Hoe wij persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en delen, en welke keuzes jij hebt met betrekking tot die gegevens vind je op deze pagina. 

Ga direct naar:

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens?
Welke persoonsgegevens verwerken we en wanneer?
Waarom en hoe gebruiken we jouw persoonsgegevens?
Wettelijke grondslagen
Delen van jouw persoonsgegevens
Bescherming en beheer van jouw persoonsgegevens
Jouw rechten met betrekking tot persoonsgegevens
Cookies
Wijzigingen in onze privacy statement
Vragen of feedback

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens?

De website www.schonekleren.nl is eigendom van Schone Kleren Campagne, gevestigd aan de Nieuwezijds Voorburgwal 292-sous, 1012 RT in Amsterdam. Dit privacy statement is geldt alleen voor informatie die vanuit Schone Kleren Campagne is verzameld en verwerkt. Heb je nog vragen? Wij helpen je graag! Je kunt contact met ons opnemen via info@schonekleren  of +31 (020) 4122785.


Welke persoonsgegevens verwerken we en wanneer?

Wij vragen je om bepaalde persoonsgegevens met ons te delen via de formulieren op onze website. Dit is bijvoorbeeld wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief, een donatie doet of het contactformulier invult.

Deze persoonsgegevens omvatten je:

  • NAWT gegevens
  • Betaalinformatie, zoals je IBAN
  • IP-adres        

Wanneer u met onze website gebruikt, worden bepaalde gegevens automatisch verzameld van je apparaat of webbrowser. We verzamelen alleen anonieme gegevens die niet herleidbaar zijn naar jou als persoon, tenzij je toestemming hebt gegeven dat wij ook andere gegevens mogen verwerken. Meer informatie hierover vind je in het hoofdstuk Cookies van dit privacy statement. 


Waarom en hoe gebruiken we jouw persoonsgegevens?

Wij gebruiken je persoonsgegevens:

  • om de gevraagde dienst, product of informatie te leveren;
  • om te leren hoe wij onze diensten, producten of informatie kunnen verbeteren;
  • voor analytische doeleinden;
  • voor marketingdoeleinden.


Wettelijke grondslagen

Om je persoonsgegevens te verwerken, baseren wij ons op bepaalde wettelijke grondslagen, afhankelijk van de wijze waarop je interactie hebt met onze website. We gebruiken je persoonlijke gegevens als volgt:

  • We verzamelen, verwerken en bewaren je persoonsgegevens om overeenkomsten uit te voeren, zoals het leveren van een gevraagde dienst;
  • Wanneer het noodzakelijk is voor jou en onze legitieme belangen en het grondrechtelijk is toegestaan. Bijvoorbeeld als een verwerking noodzakelijk is voor het uitvoeren van onze bedrijfsactiviteteiten;
  • Om te voldoen aan wettelijke of regelgevende verplichtingen;
  • Bij het verzenden van e-mails voor marketingdoeleinden, campagnes en evenementen gaan we uit van je toestemming als wettelijke basis voor het verwerken van je persoonlijke gegevens.


Delen van jouw persoonsgegevens

Schone Kleren Campagne kan persoonsgegevens delen met derden-dienstverleners die namens Schone Kleren Campagne persoonsgegevens verwerken, bijvoorbeeld voor onderzoek en analyse, voor het uitvoeren van marketingactiviteiten, de verwerking van betalingen van een event of product en het aanbieden van bepaalde diensten en functies. Wanneer wij gebruik maken van derden-dienstverleners, gaan we overeenkomsten aan waarin zij verplicht zijn passende technische en organisatorische maatregelen te nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen. 


Bescherming en beheer van jouw persoonsgegevens

Versleuteling & Beveiliging 
Wij maken gebruik van een verscheidenheid aan technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen, inclusief versleuteling en verificatietools, om je persoonsgegevens te beveiligen. 

Bewaring van uw persoonsgegevens
Uw persoonsgegevens worden bewaard zolang als nodig is om de doeleinden die uiteengezet zijn in dit privacy statement uit te voeren (tenzij het toepasselijk recht een langere bewaarperiode voorschrijft). Over het algemeen betekent dit dat we uw persoonsgegevens net zo lang bewaren als u donateur bent of bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief bijvoorbeeld. 


Jouw rechten met betrekking tot persoonsgegevens

Je hebt het recht om een verzoek in te dienen tot:

  • toegang tot  persoonsgegevens; 
  • een elektronische kopie van jouw persoonsgegevens (portabiliteit); 
  • correctie van je persoonsgegevens indien deze incompleet of onjuist zijn; 
  • wissen of beperking van je persoonsgegevens onder bepaalde omstandigheden als voorzien door het toepasselijk recht. 


Cookies

Wanneer je onze website gebruikt, verzamelt Schone Kleren Campagne informatie van je browser, die mogelijk persoonsgegeven bevatten. Wij gebruiken cookies om deze informatie op te slaan. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die bij het bezoeken van de website op je computer worden opgeslagen. De gegevens die wij verzamelen kunnen bevatten: een ip-adres, unieke cookie identifier, de unieke ID en het type van je toestel, het domein, browsertype en taalvoorkeur, het besturingssysteem en systeeminstellingen, land en tijdzone en informatie over je interactie met onze website, zoals klikgedrag, conversies en aangegeven voorkeuren. 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te volgen en om inzicht te krijgen in de voorkeuren van onze bezoekers. Hierdoor kunnen het gebruiksgemak op onze website verbeteren waardoor jij een betere online ervaring krijgt. Wij verzamelen alleen statische gegevens, die niet naar jou als persoon kunnen leiden, tenzij je toestemming geeft dat wij ook andere gegevens mogen verzamelen. Je kunt jouw toestemming ten allen tijde aanpassen via het tabje rechts onderin je scherm. 

Er zijn drie categorieën cookies die op onze website gebruikt worden:

Functioneel
Deze cookies zijn nodig voor het technisch goed laten functioneren van de website. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van de zoekfunctie. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. We hoeven voor functionele cookies geen toestemming te vragen.

Analytisch en prestaties
Met deze cookies kunnen we de functionaliteit van de website verbeteren, door informatie te onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website. Wij plaatsen deze cookies alleen als je daarvoor toestemming hebt gegeven. Google Analytics is een uitzondering hierop. Wij mogen de Google Analytics cookie plaatsen zonder toestemming, omdat we de gegevens van het surfgedrag anoniem verzamelen (met versleutelde ip-adressen). Met deze informatie kunnen we onze site blijven verbeteren en beter laten aansluiten op de zoekvraag van onze gebruikers. Wij hebben de juiste aanpassingen gedaan in Google Analytics om ervoor te zorgen dat het data-verkeer veilig blijft. Dit zijn:

  • Een verwerkersovereenkomst met Google.
  • Bij de standaardinstellingen van Google Analytics de optie “gegevens delen met Google”uitgezet. Dit betekent dat de verzamelde informatie niet met Google of anderen wordt gedeeld.
  • Het IP-adres anoniem gemaakt.
  • Het informeren van de bezoekers over het gebruik van Google Analytics.


Social media en advertenties
Sociale media cookies geven je de mogelijkheid om in te loggen bij je sociale netwerken of content te delen via sociale media. Waar mogelijk, gebruiken we de no-cookie versie van Youtube om video’s te embedden. Het is mogelijk dat op een oudere pagina met video wel een cookie geplaatst wordt bij afspelen van de video.

Als je deze cookies uitschakelt, kan het zijn dat er bepaalde sociale media-functies op de website niet werken en dat je advertenties te zien krijgt die niet relevant zijn. Ook deze cookies plaatsen wij alleen met jouw toestemming. 

Wijzigingen in onze privacy statement

We kunnen dit statement te allen tijde bijwerken om enige aanpassingen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming of een andere wetgeving na te komen. Als er meer wijzigingen op dit statement zijn, worden die op deze pagina gepubliceerd.

Deze versie van het privacy statement is laatst bijgewerkt op 12 maart 2019. 
 

Vragen of feedback

Bij vragen, opmerkingen of problemen met betrekking tot ons privacy statement, of wil je je rechten met betrekking tot je persoonsgegevens uitoefenen, dan kun je contact opnemen via info@schonekleren.nl. Bij een klacht over privacy, zal de klacht worden beoordeeld met het doel het probleem tijdig en effectief op te lossen. Ben je ontevreden over onze oplossing of reactie? Dan kan je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens