Gisteravond heeft demissionair minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Tom de Bruijn tijdens een debat voor de Kamercommissie toegezegd dat Nederland druk zal blijven uitoefenen op de Europese Commissie om met een EU-wijde imvo-richtlijn te komen, maar dat het in de tussentijd vol zal inzetten om eigen wetgeving op dit belangrijke thema voor te bereiden.

“Ik vind dat we op een punt zijn beland dat we aan nationale wetgeving moeten gaan werken,” zei de minister. “We moeten nu starten met het opstellen van die wet.”

Ook gaf de minister aan dat hij vasthoudt aan zijn standpunt dat ‘grote bedrijven’ met 250 fte’s en groter onder de wet zullen moeten vallen.

De toezeggingen zijn een grote stap vooruit om wetgeving op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen dichterbij te brengen. SKC heeft samen met andere organisaties en met welwillende bedrijven hard campagne gevoerd. Zo werd bijvoorbeeld afgelopen dinsdag een petitie aan de minister en aan Tweede-Kamerleden aangeboden die door meer dan 40.000 mensen was ondertekend.

Zie voor meer informatie hierover nieuwsitems op deze website, zoals www.schonekleren.nl/mhrdd-petitie/ of #WetgevingNU op sociale media.

Dank aan iedereen die de petitie heeft ondertekend of op andere manieren onze campagne heeft ondersteund.

 

Gerelateerd nieuws
22 maart 2023
Succes in Kroatische urgent-appeal zaak
Na 18 maanden strijden, campagnes, vele vergaderingen, persconferenties en protesten, hebben de arbeiders van de Kroatische fabriek Orljava eindelijk hun gelijk gehaald. De fabriek ging…
8 maart 2022
Nike: high time to #PayYourWorkers!
Op Internationale Vrouwendag start de PayYourWorkers / Respect Labour Rights-campagne een actie om Nike verantwoordelijkheid te laten nemen voor de kledingarbeiders van de Violet kledingfabriek…