Kom je op dinsdag 29 januari mee demonstreren voor betere arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie in Bangladesh?
Er zijn momenteel genoeg redenen om je flink zorgen te maken over de rechten van kledingarbeiders in Bangladesh. Een onafhankelijke voortzetting van het Bangladesh Akkoord, dat de veiligheid in kledingfabrieken heeft verbeterd, staat onder grote druk, de lonen zijn zo laag dat arbeiders in armoede moeten leven; en protesten van arbeiders tegen het nieuwe minimumloon worden met harde hand neergeslagen.

Actie week  
Daarom organiseren we in de week van 28 januari samen met organisaties in het netwerk van Clean Clothes Campaign een wereldwijde week van solidariteit met kledingarbeiders in Bangladesh. Dit doen we o.a. door social media acties en ook met demonstraties bij de ambassades van Bangladesh in Washington (USA), Edinburgh, Londen, Brussel, Geneve en Den Haag.
Op dinsdag 29 januari demonsteren we bij de Ambassade van Bangladesh in Den Haag. Om 12.00 uur ontvangt de ambassadeur van Bangladesh een afvaardiging van de organisaties die deze actie ondersteunen.

Wil je ook je stem laten horen?
Kom dan op 29 januari om 11.30 uur naar de ambassade van Bangladesh in Den Haag en laat zien dat je solidair bent met de arbeidsters in Bangladesh. meld je dan wel even aan via info@schonekleren.nl zodat we je kunnen informeren over hoe, wat en waar.
Kun je niet aanwezig zijn, hou dan onze sociale media en website in de gaten voor meer nieuws en manieren om mee te doen.

Alvast dank voor jullie steun!

Gerelateerd nieuws