In de tentoonstelling Handmade van Schone Kleren Campagne leer je jonge kledingmakers van over de hele wereld kennen. Je ontdekt hoe het kan dat zij worden uitgebuit én wat jij daartegen kunt doen.

Handmade is een rondreizende tentoonstelling door heel Nederland. In mei was de tentoonstelling te zien op het MBO College in Lelystad en tussen 8 en 11 juni zal deze te zien zijn in Amsterdam.

 

Handmade in Amsterdam

Waar: Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 Amsterdam

Wanneer: donderdag 8 – zondag 12 juni van 13.00 – 18.00

Toegang gratis

Leeftijd: vanaf 14 jaar

Ben je docent en wil je met je groep komen? Stuur een mailtje naar info@schonekleren.nl

 

172 handen maken jouw mode

Wist je dat een kledingstuk door wel zo’n 172 handen wordt gemaakt? De makers krijgen echter niet genoeg betaald om te kunnen leven van hun arbeid. In Handmade laat SKC zien wat er goed fout gaat in de internationale mode-industrie. Via quizzen en filmpjes ontrafel je de weg die kleding aflegt en leer je jonge kledingmakers uit verschillende landen kennen. Ontdek hoe het kan dat zij worden uitgebuit, én wat jij daartegen kunt doen.

 

Teken de petitie!

Met de tentoonstelling Handmade vragen we aandacht voor de Good Clothes, Fair Pay campagne waarmee wij inzetten op Europese wetgeving die leidt tot leefbare lonen voor kledingmakers. Met genoeg handtekeningen moet de  Europese commissie gaan praten over regelgeving m.b.t. dit onderwerp.

Naar Good Clothes – Fair Pay >

 

Informatie over Handmade

Meer weten over een leefbaar loon en de kledingindustrie?

Lees meer >

 
 

Gerelateerd nieuws
22 maart 2023
Succes in Kroatische urgent-appeal zaak
Na 18 maanden strijden, campagnes, vele vergaderingen, persconferenties en protesten, hebben de arbeiders van de Kroatische fabriek Orljava eindelijk hun gelijk gehaald. De fabriek ging…