In de tentoonstelling Handmade van Schone Kleren Campagne leer je jonge kledingmakers van over de hele wereld kennen. Je ontdekt hoe het kan dat zij worden uitgebuit én wat jij daartegen kunt doen.

Kom tussen 5 en 11 oktober naar Handmade in Rotterdam! Handmade is een rondreizende tentoonstelling door heel Nederland. Wist je dat een kledingstuk door wel zo’n 172 handen wordt gemaakt? De makers krijgen echter niet genoeg betaald om te kunnen leven van hun arbeid. In Handmade laat SKC zien wat er goed fout gaat in de internationale mode-industrie. Via quizzen en filmpjes ontrafel je de weg die kleding aflegt en leer je jonge kledingmakers uit verschillende landen kennen. Ontdek hoe het kan dat zij worden uitgebuit, én wat jij daartegen kunt doen.

 

Handmade in Amsterdam

Waar: Lijnbaan 150, Rotterdam (stadscentrum)

Wanneer: donderdag 5 – woensdag 11 oktober 2023

 

Openingstijden:

Donderdag 5 oktober 13.00-21.00 

Vrijdag 6 oktober: 11.00-18.00

Zaterdag 7 oktober: 11.00 – 18.00

Zondag 8 oktober: 13.00 – 18.00

Maandag 9 oktober: gesloten

Dinsdag 10 oktober: 11 – 18.00

Woensdag 11 oktober 11.00 – 18.00 

 

Toegang gratis

Leeftijd: vanaf 12 jaar

Ben je docent en wil je met je groep komen? Stuur een mailtje naar info@schonekleren.nl

 

Wat is er te doen?

De tentoonstelling bestaat uit veel verschillende elementen: je leert de kledingmakers door middel van filmpjes persoonlijk kennen, je kan borduren en gaten stoppen met de Feministische Handwerk Partij, probeer het wereldrecord te verbreken in de T-shirt vouw challenge en test je je kennis over vakbonden in de vloerquiz. Bij elk element van de tentoonstelling zal je leren over het productieproces van jouw kleding – wat gebeurt er op de werkvloer? Uit welk land komen onze kleren eigenlijk? En hoe zit het met de salarissen van de makers?

 

Leefbaar loon

In mei was de tentoonstelling tijdens de soft launch te zien op het MBO College in Lelystad en in juni in de Oosterkerk in Amsterdam.  We hebben toen met de tentoonstelling Handmade aandacht gevraagd voor de Good Clothes, Fair Pay campagne waarmee wij inzetten op Europese wetgeving die leidt tot leefbare lonen voor kledingmakers. We hebben zo´n 250.000 handtekeningen opgehaald. 

Naar Good Clothes – Fair Pay >

 
 

Gerelateerd nieuws
28 juni 2023
Vakbondsorganiser in Bangladesh vermoord
Vakbondsleider Shahidul Islam werd op brute wijze vermoord nadat hij en collega’s terugkwamen van een afspraak met fabrieksmanagement om arbeiders te helpen hun verschuldigde bonussen…