In de pop-up tentoonstelling Handmade van Schone Kleren Campagne leer je jonge kledingmakers van over de hele wereld kennen. Je ontdekt hoe het kan dat zij worden uitgebuit én wat jij daartegen kunt doen.

Wist je dat een kledingstuk door wel zo’n 172 handen wordt gemaakt? De makers krijgen echter niet genoeg betaald om te kunnen leven van hun arbeid. In Handmade laat SKC zien wat er goed fout gaat in de internationale mode-industrie. Via quizzen en filmpjes ontrafel je de weg die kleding aflegt en leer je jonge kledingmakers uit verschillende landen kennen. Ontdek hoe het kan dat zij worden uitgebuit, én wat jij daartegen kunt doen.

Handmade is een rondreizende tentoonstelling en heeft in 2023 op 3 verschillende plekken in Nederland gestaan: Lelystad, Amsterdam en Den Haag. 

Wat is er te doen?

De tentoonstelling bestaat uit veel verschillende elementen: je leert de kledingmakers door middel van filmpjes persoonlijk kennen, je kan borduren en gaten stoppen met de Feministische Handwerk Partij, probeer het wereldrecord te verbreken in de T-shirt vouw challenge en test je je kennis over vakbonden in de vloerquiz. Bij elk element van de tentoonstelling zal je leren over het productieproces van jouw kleding – wat gebeurt er op de werkvloer? Uit welk land komen onze kleren eigenlijk? En hoe zit het met de salarissen van de makers? Daarnaast worden er ook vaak side-events georganiseerd. Zo konden in Den Haag bezoekers gratis hun eigen tweedehandse outfit bij elkaar shoppen en vermaken tijdens de kledingruil en de upcycle workshop van de Naaierij. Benieuwd naar de volgende stop van Handmade? Houd onze socials en deze pagina in de gaten. 

Gerelateerd nieuws
28 november 2023
SKC solidair met de burgers van Gaza
Foto: Elvert Barnes SKC veroordeelt ten zeerste het collectief straffen van en de mensenrechtenschendingen tegen de burgerbevolking van Gaza en andere schendingen van het internationaal…