Het SKC/CCC kantoor in Amsterdam zoekt

Netwerk Communicatie Coördinator

(32 uur/week)

Startdatum = zo spoedig mogelijk.

 

De organisatie en het netwerk

Clean Clothes Campaign (CCC) richt zich op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het ondersteunen van de empowerment van werknemers – meestal vrouwen – in de wereldwijde kleding- en sportkledingindustrie.

In de meer dan 30 jaar van ons bestaan is er een effectief wereldwijd netwerk van meer dan 200 vakbonden en ngo’s ontstaan. Leden en partners binnen het wereldwijde CCC-netwerk zetten zich in voor een gedeeld mondiaal strategisch kader en werken samen in mondiale werkgroepen en via nationale en regionale coalities.

Voor meer informatie over onze recente campagnes en belangenbehartiging, evenals onze visie, missie en principes, kunt u terecht op https://cleanclothes.org .

NB: Kijk hier voor de originele vacature.

 

Taken en verantwoordelijkheden zijn onder meer:

 • Coördinatie van interne communicatie en evenementen voor het CCC-netwerk (bijv. Emailcommunicatie, podcast, intranet, interne coördinatie van ‘events’, tolk- en vertaaldiensten).
 • Het beoordelen en analyseren van bestaande processen en tools van interne communicatie en ‘event’ voor het delen en ontvangen van informatie binnen het netwerk.
 • Aanbevelingen doen voor het verbeteren van interne communicatie en events en het doorvoeren van overeengekomen wijzigingen.
 • Herziening van het Engelstalige netwerkbeleid: kijk naar vertaalkosten (inclusief computer-vertaling) en baten.
 • Werken aan het optimaal gebruik maken van onze ‘interne middelen’, zoals documenten, output van events en ander intern communicatiemateriaal.
 • Coördinatie van het opbouwen van de netwerkcohesie door middel van events en andere activiteiten.

 

Vereiste vaardigheden:

Als Netwerk Coördinator heb je:

 • Minstens 3 jaar ervaring met interne communicatie, bij voorkeur in een meertalige en multiculturele context.
 • Creativiteit en met vaardigheden voor het ontwerpen van de interne communicatie.
 • oog voor detail en in staat tot het goed kunnen werken met deadlines.
 • De beschikking over PMEL (Planning-Monitoring-Evaluation-Learning) vaardigheden.
 • Uitstekende schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • De kwaliteiten van een teamspeler.
 • Werkervaring met aandacht vragen van gemarginaliseerde, gediscrimineerde en/of onderdrukte groepen.

 

Wij bieden:

 • Een dynamische baan in een niet-hiërarchische organisatie waar alle medewerkers hetzelfde salaris verdienen, binnen een inspirerend internationaal netwerk.
 • Een contract voor 1 jaar dat, bij goed functioneren en beschikbaarheid van fondsen, wordt verlengd in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Voor 2021 is het salarisniveau vastgesteld op € 3.632,88 op basis van 36 uur per week (fulltime) plus 8% vakantiegeld. Voor deze functie betekent dit € 3.229,23 bruto per maand voor 32 uur plus vakantietoeslag. Jaarlijks worden de salarissen gecorrigeerd voor inflatie. Houd er rekening mee dat vanwege ons gelijkheidsbeginsel het salaris niet onderhandelbaar is.
 • Een volledig door SKC/CCC betaalde pensioenregeling, 36 euro netto telefoonvergoeding, algemene netto vergoeding 1% van het brutoloon, bijdrage vakbondslidmaatschap, vergoeding woon-werkverkeer (tot een vast bedrag) en een individueel opleidingsbudget.
 • 5 weken vakantie plus de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

 

De kandidaat heeft een verblijfs- en werkvergunning voor Nederland nodig. De functie en wordt uitgeoefend vanuit het kantoor in Amsterdam en er is een “thuiswerken” beleid van toepassing.

 

Stuur uiterlijk 18 april 2021 je CV en motivatiebrief naar personnel@cleanclothes.org. De eerste ronde interviews vindt plaats in de week van 26 april 2021 middels Zoom.

 

Teams in Amsterdam

Het kantoor in Amsterdam herbergt twee teams: het International Office (IO), dat het wereldwijde CCC-netwerk ondersteunt, en de Nederlandse Schone Kleren Campagne (SKC), dat de CCC activiteiten in Nederland coördineert. Deze twee teams worden ondersteund door IT-specialisten, HR & Officemanagement, fondsenwerving en een klein financieel team. In totaal heeft de organisatie 25 medewerkers in dienst binnen één juridische entiteit (Stichting Schone Kleren Campagne). De organisatie heeft geen uitvoerend directeur; besluitvorming is gebaseerd op consensus en niet-hiërarchische principes, binnen een duidelijk omschreven raamwerk van zelfsturende teams. De coördinatie van organisatorische zaken wordt uitgevoerd door een Cross Team Body (CTB), dat beide teams vertegenwoordigd. Het CTB heeft drie portefeuillehouders (Financiën en fondsmanagement, Fondsenwerving en HR & IT / Office management).

 

Een van de doelstellingenvan CCC is om een op diversiteit gebaseerde organisatie te zijn in termen van geslacht, ras, etniciteit, seksualiteit enz. CCC streeft er ook naar om alle werknemers een geschikte omgeving en voorwaarden te bieden (bijvoorbeeld aangepaste werktijden en werkplek, aanvullende ondersteuning enz.) .